דף הבית כמה נקודות זה שלילה

כמה נקודות זה שלילה

29 בנובמבר 2022
נהיגה ללא רשיון וביטוח

במאמר זה נדון כמה נקודות ברישיון יובילו  לשלילת רישיון  הנהיגה שלכם.

 

בישראל כמו גם מקומות אחרים בעולם יש שיטת ניקוד  אותה מפעיל משרד הרישוי. אם נצברות נקודות רבות, משרד הרישוי מטיל סנקציות ודורש דרישות לתיקון מהנהג, כאשר הסנקציה החריפה היאשלילת רישיון הנהיגה.

 

מהן הסנקציות שנטיל משרד הרישוי במקרה של צבירת נקודות?

אם צברת בתוך שנתיים רק 10 נקודות, הנקודות יימחקו.

אם צברת  לפחות 12 נקודות ועד 22 נקודות, משרד הרישוי ידרוש ממך לבצע קורס נהיגה מונעת, אבל מסוג בסיסי. קורס נהיגה מונעת מתקדם יידרש במקרה של צבירת נקודות  רבות החל מ-24 ועד 34.

 

צבירת נקודות במקרה של נהג רגיל

 

מתי רשיון נהיגה יכול להישלל כתוצאה מצבירת נקודות?

 

אם צברת 36 נקודות , תידרש לעבור שני הקורסים ותוטל פסילת רישיון למשך 3 חודשים, תצטרך להפקיד את רשיון הנהיגה למשך 3 חודשים ורק בסיום התקופה תוכל  לקבל רישיון הנהיגה מחדש.

 

מתי אתה עלול לקבל שלילת רשיון לתקופה ממושכת יותר?

 

אם רשיונך נפסל ל-3 חודשים וצברת בתקופה שלאחר מכן  36 נקודות נוספות וזאת בתוך תקופה של 6 שנים מיום ביצוע העבירה שבגינה נשלל רשיונך , הסנקציה תהיה חריפה, משרד הרישוי יחייב אותך לעבור שוב שני קורסי נהיגה מונעת, ורשיון הנהיגה שלך  ייפסל למשך 9 חודשים, במהלכם תיאלץ להפקיד את הרשיון למשך 9 חודשים, בנוסף, משרד הרישוי יחייב אותך לעבור טסט ולגשת מחדש לבחינת התיאוריה 0 כמו כן תידרש לעבור בחינות של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בתום התקופה, לצורך חידוש רישיון הנהיגה. הבחינות הללו יקבעו באם אתה כשיר לנהוג שוב, במידה והיית מעורב בעבירות של נהיגה תחת שימוש בסמים או אלכוהול, ייתכן שייקבע כי אינך זכאי לחדש את רישיון הנהיגה שלך. עבירות סמים הפכו נפוצות יחסית בשנים האחרונות ואין להקל ראש בעניין!

 

צבירת נקודות במקרה של נהג חדש

משרד הרישוי יחמיר יותר עם נהג חדש המצוי במעין תקופת מבחן , במידה ונהג חדש עובר עבירה חמורה כהגדרתה בחוק, משרד הרישוי ידרוש מהנהג החדש להוציא רישיון נהיגה מחדש, כשלאחר מכן ייחשב שוב כנהג חדש למשך כשנתיים. 

 

יש סיכוי גבוה יותר לקבל דו”ח כשאתה נהג חדש, זאת בשל אכיפה מוגברת על ידי משטרת ישראל, נהג חדש שצובר נקודות חשוף הן בבית המשפט והן בפני משרד הרישוי למלוא הסנקציות ולכן רצוי מאוד שעם ביצוע העבירה , הנהג החדש ימהר ליצור קשר עם עורך דין מומחה בתעבורה לצמצום הנזק. כמו כן, אם מדובר בעבירת סמים כבדה או לחלופין עבירה חמורה אחרת, אשר גוותה חיי אדם וכדומה – מומלץ להתייעץ עם עורך דין פלילי.

 

למה כדאי להתייעץ עם עורך דין לענייני תעבורה?

 

לעתים ישנן טעויות ומשרד הרישוי פוסל רישיון נהיגה בהסתמך על נקודות ישנות שנצברו בשנים קודמות ולא בתוך התקופה הנקובה בחוק, למרות שנקודות אלה היו אמורות להימחק. עורך דין יכול להביא לביטול או קיצור הפסילה, במידה וחלו כשלים אצל משרד הרישוי.

 

ניתן דוגמא – אם צברת נקודות במשך חמש שנים ולא קיבלת ממשרד הרישוי דרישה לאמצעי תיקון והודעה על התליית הרישיון – פסילת הרישיון ל-3 חודשים, לא תהיה כדין.

 

דוגמא נוספת,  אם צברת נקודות במשך שבע שנים ולא יבלת כל דרישה לתיקון, כמו לגשת לקורס נהיגה מונעת וכו’ ולא התבקשת להפקיד את הרישיון, פסילת הרישיון ל-9 חודשים לא תהיה חוקית.

 

 

מי שעובר עבירת תנועה, מקבל גם נקודות, לכן לא תמיד כדאי לשלם דו”ח ולהודות בעבירה, לעתים רצוי ללכת לבית המשפט על מנת לנסות ולהימנע מצבירת נקודות שעלולה להוביל לפסילת הרישיון שלך.

 

שיטת הניקוד בעבירות השונות-לפי חומרת העבירה

2 נקודות אם עברת עבירה קלה, למשל נוסע לידך היה ללא חגורה ב, במקרה זה תקבל 2 נקודות.
4 נקודות אם עברת עבירה של  אי-ציות לתמרור או עקפת שלא כדין, נתפסת בדיבור בטלפון תוך כדי נהיגה, לא נתת  זכות קדימה , נסעת בחורף או בלילה מבלי להפעיל אורות -עבירות אלה נחשבות חמורות יותר ולכן תקבל עליהן 4 נקודות.
6 נקודות עבירות חמורות יותר המסכנות  אותך ואת הסביבה, אם נהגת למשל  נגד כיוון התנועה,לא הענקת  זכות קדימה, לא אפשרת להולך רגל לחצות חציית כביש והתפרצת, חצית קו הפרדה רצוף או נהגת באופן לא זהיר, אם לא חגרת חגורת בטיחות או אם נהגת ללא רישיון רכב-במקרה זה העבירות נחשבות חמורות ואתה תקבל 6 נקודות.
8 נקודות אם נהגת כ 20 קמ”ש מעל המהירות המותרת בדרך עירונית, ו- 25 קמ”ש מעל המהירות המותרת בדרך שאינה עירונית. אם עברת באור צהוב-אדום, או באור צהוב בעודו מהבהב , סיכנת  הולך רגל או מכונית בעת חציית צומת, גרמת לתאונה בה היתה פגיעת חבלה של אדם , נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף -כל אלה עבירות חמורות ואתה צפי לקבל 8 נקודות.
10 נקודות העבירות החמורות ביותר כגון גרימת מוות ברשלנות, פגיעה ולאחריה הפקרה נהיגה בזמן פסילה, אם עברת באור אדום, אם נסעת שלושים  קמ”ש מעל המהירות המותרת בדרך עירונית, ואם נסעת 40 קמ”ש מעל המהירות המותרת בדרך שאינה עירונית  או נהגת נתחת השפעת סם או אלכוהול -כל אלה נחשבות לעבירות חמורות ביותר ולכן תקבל 10 נקודות.

 

חזרה למאמרים

לקבלת ייעוץ מקצועי
ללא התחייבות חייגו 072-3303303

או השאירו פרטים ונחזור אליכם