עבירות תנועה

כלי תעבורה שונים כמו רכבים ואוטובוסים מאפשרים לכולנו להתנייד בקלות ומהירות אך במקביל הופכים כל אחד מאיתנו אשר נוהג בכלי תעבורה, לעבריין פוטנציאלי אשר יכול לקחת את רכבו ולבצע שורה של עבירות בדרגות חומרה שונות.

עבירות תנועה נעות במנעד רחב של חומרה וענישה, החל מעבירות ‘קטנות’ הגוררות קנסות בטווחים קטנים יחסית ועד עבירות קשות כמו נהיגה בשכרות ורבות נוספות המובילות למאסר בפועל.

שיטת הנקודות ככלי מעקב

בישראל נהוגה שיטת הנקודות אשר עוזרת במעקב אחרי גיליון ההרשעות של נהגים ומתן עונשים על פי מספר הנקודות אשר הנהג צבר. במקביל לענישה, ישנם מספר ‘אמצעי תיקון’ נדרשים כאשר הנהג צובר מספר נקודות מסוים. לדוגמה, נהג אשר צבר 36 נקודות ייאלץ לעבור מבחן תאוריה במסלול ‘אמצעי התיקון’ ובמקביל, רישיונו יישלל.

כחלק משיטת הנקודות, ובתנאים מסוימים, ניתן למחוק את הנקודות אשר נצברו לחובתכם במידה ולא

נרשמה נגדכם שום עבירה במהלך השנתיים האחרונות, מומלץ לקרוא על כך עוד ולהתייעץ עם עורך דין במידת הצורך.

עונשים אפשריים לנהגים אשר הורשעו בעבירות תנועה

במקביל לשיטת הנקודות, ישנם עונשים הניתנים בהתאם לחומרת העבירה ולגיליון ההרשעות של הנהג המורשע, המרכזיים שבניהם:

  • קנס- קנס יכול להינתן כעונש יחיד או כעונש נוסף לצד גזר הדין.
  • שלילת רישיון – שלילת רישיון לרוב היא עונש זמני אך לעיתים יכולה להגיע עד כדי שלילה לצמיתות.
  • מאסר על תנאי- במקרים מסוימים בית המשפט גוזר מאסר על תנאי / עבודות שירות על נאשם.
  • מאסר בפועל- הרשעות חמורות מובילות להרשעה בפועל מאחורי סורג ובריח.

עבירות תנועה חמורות המובילות לענישה קשה

מעבר לעברות הנחשבות “קלות” ומובילות לרישום נקודות וקנסות בטווחים שונים, ישנן מספר עבירות תנועה חמורות שהרשעה באחת מהן עלולה להוביל לעונש מאסר בפועל:

נהיגה בשכרות –  בעבר המשטרה חילקה לשתי דרגות את חומרת ההרשעה של הנהיגה בשכרות, הדרגה החמורה שבה נהג נמצא עם כמות של למעלה מ600 מ”ג בליטר אוויר נשוף עלולה להוביל למאסר של עד שנה וחצי במקביל לשלילת רישיון הנהיגה לתקופה של לפחות שנתיים. בדרגה הקלה יותר,בה נהג נתפס עם פחות מ600 מ”ג בליטר אוויר נשוף עלולה להוביל לעבודות שירות ובמקביל שלילת רישיון.

נהיגה במהירות מופרזת (במיוחד) – במידה שנהג נתפס נוהג במהירות הגבוהה ב51 קמ”ש מהמהירות המותרת בדרך בין-עירונית או במהירות הגבוהה ב41 קמ”ש מהמהירות המותרת בדרך עירונית, הוא צפוי לקבל עד חמש שנות פסילה ובמקרים מסוימים אף מאסר בפועל.

נהיגה בעת פסילה – כאשר נהג נתפס נוהג בזמן שרישיונו נשלל, הוא צפוי לעד 20 חודשי מאסר ופסילת רישיון לעד 60 חודשים נוספים.

גרימת מוות ברשלנות – במקרה כזה, הנהג המורשע צפוי לעד 24 חודשי מאסר בפועל.

הפקרה לאחר תאונת דרכים – נהג אשר הורשע בכך שלאחר תאונת דרכים הפקיר את הפצועים בשטח צפוי למאסר של עד 14 שנים ופסילת רישיון לצמיתות.

עבירות תנועה

חשיבות עורך הדין לענייני תעבורה

ברור שבעבירות קלות שהנהג אכן ביצע, ואשר מובילות לקנס אין צורך בעורך דין לענייני תעבורה. כאשר חומרת העבירות עולה ובמקביל חומרת הענישה ,מתעורר הצורך בייצוג משפטי מקצועי שיעניק לכם ייעוץ, ליווי ותמיכה משפטית לכל אורך התהליך וידאג למצות את הזכויות שלכם.

נהגים רבים טועים בהערכתם שניתן לקבל זיכוי באופן עצמאי ללא ייצוג מקצועי של עורך הדין תעבורה ומוטלים עליהם עונשים שהיו יכולים להימנע באמצעות ייצוג  הכרחי של עורך דין מומחה לענייני תעבורה.

לקבלת ייעוץ מקצועי
ללא התחייבות חייגו 072-3303303

או השאירו פרטים ונחזור אליכם