דף הבית נפגעתם בתאונת דרכים? אלו הפעולות שצריך לבצע

נפגעתם בתאונת דרכים? אלו הפעולות שצריך לבצע

14 בדצמבר 2020
נפגעתם בתאונת דרכים

אין ספק שכאשר עוברים תאונת דרכים, עוברים חוויה בלתי נעימה ובעיקר מטלטלת. בהרבה מקרים של תאונות דרכים, הנפגעים מתקשים לקבל את הפיצוי שמגיע להם. אז מה מומלץ לעשות אחרי תאונת דרכים? על מה חשוב להקפיד כאשר עושים בדיקה רפואית? ואיך אפשר למקסם את הזכויות? המשיכו בקריאת המאמר ותוכלו לקבל את כל המידע הרלוונטי.

חבלות בצוואר ובגב

אם עברתם תאונת דרכים וספגתם חבלות בצוואר ובגב גם לאחר התאונה, דעו שמגיע לכם לתבוע פיצויים מחברת הביטוח שלכם וזאת גם אם אבחנתם כחולים במחלה כמו פיברומיאלגיה למשל. הבעיה מתעוררת כאשר פונים לחברת הביטוח וזו טוענת שאין קשר סיבתי בין התאונה למחלה ועל כן מסרבת לשלם פיצויים. לשם כך, מומלץ לפנות אל עורך דין תעבורה. איש מקצוע זה ידע כיצד להוכיח קשר בין המחלה לתאונה ובהתאם לכך גם ידאג לתשלום פיצויים. 

החלפתם צמיג ונפלתם? הדבר נחשב גם כן לתאונת דרכים

לפני הכל, נציין ונאמר שעליכם לדאוג לתחזוקה שוטפת של הרכב שלכם. תחזוקה כוללת לא רק טיפולים לרכב, אלא גם החלפה של צמיגים ותיקון פנצ’רים. מומלץ לבצע זאת בעיר מגוריכם. לדוגמה, אם הבחנתם שהצמיגים שחוקים או שיש לכם אותם יותר משלוש שנים, אז חפשו שירות החלפת צמיגים בבני-ברק, בתל אביב, ברמת גן או בעיר בה אתם מתגוררים. בזכות תחזוקה נכונה, תוכלו לדאוג לבטיחות שלכם. מעבר לכך, נכון שיכולים להיות מקרים שונים בהם תדרשו לעצור את הרכב בצד ולבצע תיקון עד שתגיעו למוסך או הפנצ’ריה הקרובה. 

במסגרת התיקון, יכול להיות שתפלו תוך כדי שאתם יוצאים או נכנסים לרכב – כל המצבים האלה גם הם נחשבים לתאונת דרכים. כך גם מצב בו רוכב אופניים סוטה מהנתיב שלו וזאת על מנת לא להתנגש ברכב ובעקבות כך נופל ונחבל – גם הוא יכול לתבוע וכנראה שלא מודע לכך. בגדול, כל המצבים שהוזכרו לעיל הם מצבים שניתן לתבוע בהם ומרבית האנשים אינם מודעים לכך ועל כן יכולים להפסיד מאות אלפי שקלים וחבל. אגב, המון אנשים גם מנסים לתבוע לבד וכמעט ואין להם סיכוי לנצח וכאן נחדד ונאמר שעדיף לפנות לעורך דין מנוסה שיודע כיצד להתמודד בצורה הטובה ביותר עם תביעות נגד חברות הביטוח.

אז מה מומלץ לעשות כשעוברים תאונת דרכים?

הדבר הראשון הוא לגשת לטיפול רפואי בחדר מיון. אם לא תיגשו ותחכו, כך גם חברת הביטוח תטען מצידה שאין קשר בין התאונה למצב הרפואי שלכם. כאשר אתם נבדקים, חשוב מאוד שתספרו על כל הפגיעות מהן אתם סובלים. כמו כן, חשוב שיהיה תיעוד מקיף של המצב הרפואי שיכלול גם את תוצאות הבדיקות שעברתם. לאחר מכן, אפשר לפנות לעורך דין שמתמחה בתחום של דיני תעבורה והוא כבר ינחה אתכם איך לפעול מול חברת הביטוח, כך שתקבלו את הפיצויים המגיעים לכם.

חזרה למאמרים

לקבלת ייעוץ מקצועי
ללא התחייבות חייגו 072-3303303

או השאירו פרטים ונחזור אליכם