דף הבית פגע באישה הרה תוך כדי נהיגה פראית ונמלט

פגע באישה הרה תוך כדי נהיגה פראית ונמלט

14 ביוני 2019
נהיגה פראית

צעיר בן 25 נהג בפראות ותוך כדי כך אף פגע בנהגת שהייתה בהיריון. הוא נמלט ונתפס ונשפט ל -15 חודשי מאסר אך בית המשפט בנצרת החליט להפחית מעונשו לשישה חודשים של עבודות שירות זאת מתוך התחשבות כי חלפו 6 שנים מאז עבר עבירה משמעותית.

רקע עובדתי –

בתאריך 12/7/12 סמוך לשעה 21:00 בערב, נהג הנאשם בעיר נצרת במהירות מופרזת. הוא עבר תוך כדי נסיעה מנתיב אחד לשני כאשר הוא מסכן בכך את שאר המשתמשים בדרך. רישיון הנהיגה שלו לא היה בתוקף באותו זמן וכן הוא נהג בכלי רכב שלא היה מבוטח. באותו זמן עבר פקח של עיריית נצרת והוא הבחין באופן הנהיגה של הנהג. הפקח שנהג בניידת פיקוח עירונית, התקרב אל הנאשם עם הניידת ואותת לו לעצור. הנאשם המשיך לנהוג  ולא התייחס כלל להוראות של הפקח והוא המשיך להתפרע תוך כדי נהיגה תוך שהוא ממשיך לסכן חיי אדם, בפראות ובמהירות תוך כדי שהוא הוציא את ידו מהחלון וסימן לפקח תנועה מגונה.

לאחר כחמישים דקות הוא עקף אוטובוס גדול שעמד בכיכר כאשר הוא סוטה לנתיב הנסיעה הנגדי. הוא עדיין המשיך בנסיעה מהירה עד שהוא התנגש במכונית שנסעה לפניו ופגע בחלקו האחורי של הרכב. ברכב נהגה אישה הרה שהייתה בשבוע ה – 29 להריונה. מעוצמת הפגיעה הסתחררה המכונית של המתלוננת והוא נבלם במדרכה. הנהגת סבלה בעקבות התאונה מכאבים באזור המותניים והגב התחתון, כמו כן נגרם נזק לחלקו האחורי של הרכב. הנאשם עדיין לא עצר. לא במקום התאונה וגם לא במקום סמוך אליו. הוא לא בדק את תוצאות הנהיגה המופרעת שלו וגם לא הזעיק עזרה. הוא עזב את המקום תוך כדי נסיעה מהירה, זאת מבלי שהותיר פרטים כלשהם לאי מי מהאנשים אשר התקבצו באותו זמן במקום.

לאחר התאונה הוא הסתיר את המכונית בתוך מטע זיתים, זאת על מנת לטשטש את העובדה כי הרכב היה מעורב בתאונה. המטרה שלו הייתה למנוע חקירה משטרתית ולהכשיל אותה.

כתב האישום שהוגש נגדו על תביעת תאונות דרכים  ייחס לו עבירות של נהיגה ללא רישיון, נהיגה ללא ביטוח תקף, מעשה רשלנות ופזיזות, הפקרה לאחר פגיעה, נהיגה בקלות ראש, שיבוש מהלכי משפט, העלבת עובד ציבור, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו וכן אי מסירת פרטים לאחר התאונה אשר במהלכה נפגעה נהגת ברכב סמוך. למעשה הוא הואשם בנהיגה שיש בה לסכן חיי אדם וגם לאחר שהוא אכן פגע בנהגת הוא עדיין לא טרח לעצור ובחר להמשיך בנהיגה ולהתעלם מהמעשה שעשה. זאת תוך שהוא לא טרח להשאיר פרטים ואף הסתיר את הרכב כאשר המטרה הייתה להכשיל את החקירה המשטרתית, כל זאת תוך כדי שהוא מעליב עובד ציבור.

בעקבות כל אלו נדון הנאשם לעונשים כדלהלן:

  • 15 חודשי מאסר בפועל.
  • 12 חודשי מאסר על תנאי לתקופה של שלוש שנים כאשר התנאי הוא שהוא לא יעבור עבירות הפקרה דומות.
  • שישה חודשי מאסר על תנאי לתקופה של שלוש שנים.
  • פסילה מהחזקת רישיון למשך תקופה של 55 חודשים.
  • קנס על סך 20,000 ₪ או 20 ימי מאסר כנגד הקנס.
  • פיצוי על סך 2,000 ₪ למתלוננת.

בתחילה כפר הנאשם בכל המיוחס לו. הוא הגיש ערעור על הכרעת הדין ואף עתר כי יזכו אותו מכל האישומים אשר בהם הוא הואשם. הוא בקש כי יקלו בעונשו ויקצרו את תקופת הפסילה ויבטלו את עונש המאסר. אך במהלך הדיון הוא חזר מהטענות שהיו לו על הכרעת הדין והוא הודה בכל ההאשמות שיוחסו לו תוך כדי שהוא מביע חרטה על מעשיו וכן הביע נכונות להשתלב בכל הליך טיפול שיוצע לו.

בעקבות זאת התאפשר לנאשם להתייצב שוב בפני שירות מבחן לצורך תסקיר משלים כאשר זה ייעשה תוך כדי לקיחה בחשבון את נטילת האחריות המלאה על המעשים מצד הנאשם כמו גם את סיכויי השיקום של המערער.

דיון והכרעה

מלכתחילה בקשה המדינה לדחות את הערעור היות ואכן מדובר במעשים חמורים וכי לא נפלה כאן כל טעות בגזר הדין.

אך השופטת הפנתה לעובדה כי היות והמערער אכן החל לשתף פעולה עם גורמי הטיפול השונים וכי בולטת הנכונות מצדו לבצע שינוי ונראה כי הוא בהחלט יפיק את התועלת הרצויה מהטיפול. שירות המבחן עמד גם כן על העובדה כי אין לנאשם עבר פלילי. שירות המבחן אף ציין כי המערער משקיע מזה תקופה ממושכת כוחות על בשמירה על תפקוד תקין בכל המישורים. הן במישור האישי, הן במישור החברתי והן במישור התעסוקתי.

השופטת אף הוסיפה וציינה כי  “על מנת להיווכח באשר למידת רצינותו של המערער, ליווינו אותו במהלך חודשים לא מעטים, בהם נטל חלק בהליכים טיפוליים. תחילתה של הדרך לא הייתה קלה, אך כיום ניתן להתרשם, כפי שהתרשם גם שירות המבחן, כי סיכויי שיקומו של המערער הינם גבוהים”.

מעבר לעובדה כי כבר חלפו שש שנים, הבהירה השופטת כי הצעיר הינו אדם ללא עבר פלילי אשר מתמודד כיום עם קשיים שונים ואתגרים, זאת בסיוע גורמי טיפול.  “מטעמים אלה, יש חשיבות להמשך הליווי המקצועי ולעידודו להמשיך בדרך זו”.

השופטת אף הוסיפה כי עונש מאסר בדרך של ביצוע עבודות שירות, זאת לצד מבחן משמעותי למשך תקופה אורכה, עשויים הם לשמש כהיבט מרתיע על תכלית הענישה, מאידך ביקשה המדינה להבטיח כי המערער אכן יזכה לליווי ולתמיכה אשר להם הוא זקוק, זאת על מנת להתמיד בתהליך השיקום.

בהתאם לכך נקבע כי יש להטיל עליו שישה חודשים אשר אלו ירוצו בעבודות שירות. כל שאר העונשים יוותרו על כנם.

להתייעצות עם עורך דין תעבורה חייגו: 072-330-3303

חזרה למאמרים

לקבלת ייעוץ מקצועי
ללא התחייבות חייגו 072-3303303

או השאירו פרטים ונחזור אליכם