רישיון נהיגה זר – איך זה עובד בישראל?
4 באפריל 2021יש ברשותכם רישיון נהיגה זר ואתם רוצים לנהוג בכבישי ישראל? אם כך, סביר להניח שהשאלה אם רישיון זר מאפשר לכם לנהוג בארץ על פי חוק, מטרידה אתכם – אז מי בעצם רשאי לנהוג בישראל עם רישיון זר וכיצד ניתן להוציא רישיון זה בארץ על פי חוק?
אם ברשותכם רישיון נהיגה זר בתוקף של חמש שנים לפחות, משרד התחבורה מאשר לכם לנהוג בישראל, אבל לתקופה מוגבלת של 12 חודשים ממועד כניסתכם ארצה. למעשה, עובדים זרים או תיירים רשאים לנהוג בארץ עם רישיון זר, מבלי שיידרשו להמיר את הרישיון הזר לרישיון ישראלי. אם אתם מבקרים שנכנסים ויוצאים מהארץ, תוכלו לנהוג למשך שנה נוספת עם רישיון הנהיגה הזר ובתנאי שלאחר הכניסה הקודמת שלכם לישראל, שהיתם בחו״ל פרק זמן מסוים. למה הכוונה?
- תיירת שביקרה בארץ פעמיים ובין ביקור לביקור לא עברו 3 חודשים רצופים, לא תוכל לנהוג בארץ עם הרישיון הזר.
- אם אתה מהגר או אזרח שחוזר לאחר שהות ממושכת בחו״ל, תוכל לנהוג ברישיון הזר. אם במהלך החזרה או העלייה, תוכל להמשיך לנהוג בארץ עם הרישיון הזר רק אם היציאה לחו״ל הייתה לתקופה של שנה לפחות.
כך או כך, בין אם אתם תיירים, תושבים חוזרים, עולים, עובדים זרים או שמא מצויים בהליך של הסדרת מעמד בישראל ובידיכם רישיון נהיגה זר בלבד – רישיון זה חייב להיות תקין, בתוקף ומותאם לסוג הרכב שבו מותר לכם לנהוג.
המרת רישיון נהיגה זר בישראלי
אם ברצונכם לנהוג בארץ לפי חוק, ישנן כמה נסיבות שבהן תידרשו להמיר את רישיון הנהיגה הזר ברישיון ישראלי, כך למשל אם:
- אתם מתכננים להישאר בארץ יותר משנה.
- אתם תיירים שמדי פעם עוזבים את הארץ וחוזרים אליה.
- אתם שוהים בארץ יותר משנה, ואתם במעמד של:
- עולים (מהגרים)
- תושבים זמניים
- או עובדים זרים
שימו לב: אם לאחר שנה לא תמירו את הרישיון הזר בישראלי, החוק לא יאפשר לכם להמשיך לנהוג בארץ עם הרישיון הזר, גם אם הוא עדיין בתוקף.
מה עושים בעלי רישיון נהיגה זר ששוהים בארץ יותר משנה ורוצים להמשיך לנהוג בישראל?
- עליהם להגיש בקשה לקבלת רישיון נהיגה
- עליהם לעמוד בכול הדרישות לקבלת רישיון נהיגה בישראל כולל:
- לימוד מספר שיעורי נהיגה
- מעבר טסט עיוני
- מעבר טסט נהיגה מעשי
פרק הזמן להמרת רישיון הנהיגה הזר
אם אתם תיירים או אזרחים חוזרים, תוכלו להמיר את רישיון הנהיגה הזר לרישיון ישראלי, רק תוך פרק זמן של שנה ממועד הכניסה שלכם לישראל (אם יצאתם שוב מהארץ וחזרתם, זה לא מאפס את פרק הזמן ועליכם לעמוד בתקופה של השנה שנקבעה מלכתחילה). אם אתם עולים חדשים, ההמרה אפשרית לאחר 3 שנים ממועד העלייה לישראל.
חזרה למאמרים