דף הבית חמשת תהליכי דיני תעבורה שכדאי לכם להכיר

חמשת תהליכי דיני תעבורה שכדאי לכם להכיר

9 באוגוסט 2021

כשמדובר בדיני תעבורה, לא תמיד האזרח מכיר את כל הזכויות שלו. לא פעם ולא פעמיים קורה שאנחנו עושים טעויות בכביש, לא במכוון, בתמימות ועקב חוסר תשומת לב וריכוז הדרוש בכביש, ולפעמים לא כך הדבר, אך הענישה היא בהתאם ויורדות לנו נקודות עקב עבירות תנועה שונות, אנחנו מקבלים דוחות וקנסות, לעיתים אף שלילת רישיון הנהיגה, ולפעמים אלו סתם רישומים לא נעימים על ידי השוטרים אשר פוגעים במוניטין שלנו.

הליך בירור משפט תעבורה

כשפונים לבירור משפט תעבורה, ניתן לבצע בירורים ופעולות שונות, כמו ערעור משפט התעבורה ופסק הדין הנקבע לך במשפט, בירור מועד משפט תעבורה ועוד. כשמדובר בדיני תעבורה, ניתן לבצע פעולות שונות נוספות במשפט תעבורה כעסקת טיעון  או ערעור לדוגמא.

בנוסף, בכל הנוגע לבירור במשפט תעבורה, הרשות השופטת מפעילה דף הסבר מפורט ופשוט למשתמש אשר נמצא באתר הממשלתי הרשמי, לשירותכם.

משפט תעבורה ועסקת טיעון

עסקת טיעון היא בעצם מעין הסדר אשר נעשה בבית משפט לענייני תעבורה בין 2 הצדדים המעורבים יחד עם עורכי הדין המטפלים בתיק, בייחוד כאשר מדובר במקרים פליליים.
לרוב, במקרה של עסקת טיעון, הנאשם מודה באשמה המופנית כלפיו בתיק הפלילי בתמורה לכך שבית המשפט יקל על הענישה המיועדת שפסק השופט על העבירות בהן הוא הואשם והורשע.

במסגרת הסדר עסקת הטיעון, כתב האישום נערך ומתוקן על ידי השופט לכדי הקלה משמעותית בעונש המוטל עליו, ולעיתים אף מזכה את הנאשם מטענות וסיעיפים מסוימים, תלוי במקרה ומורכבותו.

מטרת עסקת טיעון בדיני תעבורה הינה לחסוך זמן ומשאבים לבתי המשפט והסנגוריה ואף לצד הנתבע והתובע כאשר לעיתים רבות מדובר במקרים קטנים ופשוטים מאד.
כדי לקבל הזדמנות להסדר עסקת טיעון, על עורך דינו של הנאשם להגיש את הבקשה ועל שופט בית המשפט המטפל במקרה בהכרח לאשר את עסקת הטיעון והפשרה לטובת הנאשם.

משפט תעבורה ותאונת דרכים

אחד מהנושאים שפחות נעימים במשפט תעבורה, תאונת דרכים למשל, הוא נושא כאוב שלעיתים בדיני תעבורה מקבל תוצאות בלתי הוגנות שלא לטובת הנפגעים. בין אם מדובר בהאשמת הגורם שלא אשם ולא בצדק, לבין אם מדובר בהוצאות כספיות עצומות שגורמות לבזבז את כל ההלוואה לרכב.

כשמדבור במשפט תעבורה ותאונות דרכים, כדאי שיהיה לכם את הליווי המתאים ועו״ד מומחה לענייני תעבורה אשר יסייע לכם, ובהחלט לא כדאי לגשת לבית המשפט לבד במקרה של תאונה. עורך דין מתאים יעזור לכם להתנהל נכון במשפט בהתאם לחומרת המקרה, ולעזור להקל על התוצאות בפסק הדין.

ערעור משפט תעבורה

ברגע שמתקבל פסק הדין מבית המשפט, במידה ואתם לא מסכימים עם ההחלטה והקביעה וברצונכם לשנותה- ניתן להגיש ערעור בתחום דיני תעבורה לבית המשפט המחוזי, תוך 45 ימים מיום קביעת פסק הדין.

חשוב להבין כי ברגע שליחת הערעור, בפניכם האפשרות שיתקבל הערעור בבית המשפט ואכן תוקל חומרת עונשו של הנאשם, ומנגד עלולה להתקבל ענישה חמורה יותר כתוצאה מהתהליך.

בירור מועד משפט תעבורה ושינוי

לצורך בירור מועד משפט תעבורה או בכל נושא משפטי, ניתן לפנות לאתר הרשות השופטת ושם לקבל את כל המידע הנחוץ לכם בדיני תעבורה.
באם הבחנתם כי המועד הנקבע עבורכם למשפט לא נוח וברצונכם לשנות למועד אחר, תוכלו להגיש בקשה לדחיית מועד המשפט גם כן באתר הרשות השופטת, אך בתנאי של נסיבות מיוחדות כגון לידה ,מילואים, אבל משפחתי, או כל נושא אחר אשר ניכרת דחיפותו קודם למועד המשפט המיועד, בטח כאשר מדובר במקרים הקשורים לדיני תעבורה.

חזרה למאמרים

לקבלת ייעוץ מקצועי
ללא התחייבות חייגו 072-3303303

או השאירו פרטים ונחזור אליכם