עבירת נהיגה בשכרות, מהם העונשים הצפויים?
21 במאי 2019נהיגה בשכרות היא אחת העבירות החמורות ביותר על הכביש. הענישה על כך היא חמורה בהתאם והיא עשויה להוביל עד כדי פסילת רישיונו של הנהג. לא לחינם מזהירים כיום את הנהגים וישנה הסברה רבה כל כך בנושא.
למה זה חמור כל כך? ברור. הנהיגה בשכרות עלולה לגרום לאסונות כבדים ממש עד לקיפוח חיי אדם. הנהג השיכור מאבד את שיקול דעתו והוא מתקשה להחליט את ההחלטות המתבקשות בעת נהיגה. מלבד זאת יש לו את הקושי לשלוט על ההגה ובדיוק כמו ההליכה המתנודדת של השיכור, כך גם עשויה להיראות הנהיגה שלו ואם זה לא היה עצוב כל כך זה יכול היה להיות אולי משעשע.
התוצאות של נהיגה באופן כזה מובילות לא פעם לתאונות בדרכים אשר מסכנים לא רק את הנהג עצמו אלא גם את הנהגים האחרים על הכביש כמו גם את הולכי הרגל.
עבירת נהיגה בשכרות – אם שותים – לא נוהגים!
מי אינו מכיר את הסלוגן הזה שכבר מלווה אותנו שנים? מילים פשוטות וברורות. מילים בלי כל כוונות נסתרות. כל בר דעת מבין את המשמעות וכל אחד אמור גם לקיים את הדברים, ככה בדיוק כמו שהם, ככתבם וכלשונם.
אך מה לעשות, כמו בכל תחום, גם כאן, למרות החומרה שבדבר, עדיין ישנם הנהגים המתחכמים שבטוחים ש’להם זה לא יקרה’ ואם הם ינהגו בשכרות לא יאונה להם כל רע מבחינת פגיעות, תאונות דרכים וכדומה. הם גם סבורים שהם לא ייעצרו על ידי שוטרי תנועה והכול יבוא על מקומו בשלום. אך מה לעשות, במקרים רבים, הנהג דווקא כן נעצר. הנהיגה המופרעת שלו מעידה יותר מכל על מצבו ואין כמעט מקום לטעות בו. במקרים מן הסוג הזה, הנהג שייעצר עשוי להיענש בחומרה רבה.
מהם העונשים הצפויים לנהג שנעצר?
כאן יש הבדל בין עבירה ראשונה אצל אותו נהג לעבירה חוזרת במשך טווח זמן מסוים. כאשר מדובר בעבירה ראשונה, המדינה תעתור בדרך כלל לפסילת הרישיון למשך חצי שנה. כמו כן יוטל על הנהג קנס כספי וכן פסילה על תנאי. ישנם מקרים אשר בהם העונש יכלול גם מאסר על תנאי.
אדם שנתפס עובר את העבירה בפעם השנייה, עשוי למצוא את עצמו מרצה מאסר בפועל, כמו כן עם עונש שכולל פסילת הרישיון שלו למשך שנתיים, עליו לשאת בתשלום קנס כספי וגם מוטל עליו מאסר על תנאי ופסילה על תנאי.
חשוב לציין כי כאשר מדובר בעבירת נהיגה בשכרות, אין למעשה חשיבות לעובדה אם מדובר בפעם הראשונה לבין הפעם השנייה. אם נמצא כי הנהג שתה ובדמו מצויה כמות גדולה פי 2.5 מעבר למותר על פי חוק, או אז תבקש המדינה לגזור על הנהג מאסר בפועל וכן שלילת הרישיון נהיגה למשך שלוש שנים, קנס, פסילה על תנאי ומאסר על תנאי.
אני מסרב להיבדק בבדיקת ינשוף. זכותי, לא?
יש אנשים שכאשר הם נעצרים ונדרשים לבצע בדיקת נשיפה, הם מסרבים. הם סבורים כי יש להם את הזכות המלאה לכך וכי גופם הוא פרטי שלהם ואין לאף אדם את הזכות לדרוש מהם בדיקה פיזיולוגית כזו או אחרת. כאן חשוב לדעת כי על פי חוק אסור לסרב לבצע את הבדיקה כאשר נדרשים לכך.
אדם שמסרב לעבור את בדיקת הינשוף ואותו הדין גם עם בדיקת דם לצורך הערכת הרמה של האלכוהול בדם, בהתאם לדרישה של משטרת התנועה שתדרוש ממנו באותו זמן, צפוי גם כן לענישה מחמירה של קנס עד 10,000 ₪ כמו כן הוא עשוי להיענש בעונש מאסר לצד פסילת רישיונו לתקופה של שנתיים.
מובן אם כן כי הענישה היא מחמירה מאוד בכל מה שקשור לנושא של נהיגה בשכרות וממש אין להקל ראש בדבר.
נהגתי בשכרות וגם נתפסתי… מה עושים עכשיו?
אז אם בכל זאת קרה ועברתם על החוק. נהגתם בשכרות למרות שהיה לכם ברור כל כך שאסור לכם לעשות את הדבר הזה, ולרוע מזלכם גם נתפסתם במצב הזה, אתם עדיין לא חייבים להשלים עם רוע מזלכם. יש לכם עדיין מה לעשות על מנת להתחמק משלל העונשים שעומדים להיות מורעפים על ראשכם.
עורך דין תעבורה – הוא הכתובת שיוכל לסייע לכם ולפתור עבורכם את העניין בצורה הטובה ביותר כאשר הוא ימזער את הנזקים למינימום.
איך יוכל עורך דין תעבורה לסייע לכם?
עורך דין תעבורה מגיע ממקום מקצועי כאשר הוא מכיר היטב את כל הנושא והוא יודע איך וכיצד להתנהל מול העניין. הוא ידע לשאול את השאלות הנכונות, להפנות את הערעור לכיוון הנכון ובמקרים רבים הוא גם יוכל להציל את הנהג מפני העונשים הצפויים לו.
חשוב לשים לב כי הפנייה נעשית אל עורך דין מומחה המכיר היטב את התחום והוא ידע איך וכיצד לייצג את הנאשם, כיצד לערער, אילו שאלות לשאול ולצמצם עד כמה שאפשר את חומרת המעשה שלח הנהג.
חזרה למאמרים