דף הבית בין דיני תעבורה לתאונות דרכים

בין דיני תעבורה לתאונות דרכים

4 באפריל 2021
נהיגה ברכב עם טלפון ביד

אם קיבלתם דו”ח תנועה או שמא נקלעתם חלילה לתאונת דרכים, עדיף לא להתמודד עם המצב לבדכם לגמרי ולשכור את שירותיו המקצועיים של עורך דין אשר מכיר היטב את הזכויות המשפטיות שלכם בכל תרחיש ואשר יידע באילו חלופות ניתן להשתמש כדי לשמור על הזכויות שלכם בעת הצורך. אז מתי ובאילו מקרים ותרחישים כדאי לפנות אל עורך דין תעבורה ומתי לעורך דין העוסק בתאונות דרכים? ננסה לעשות מעט סדר בדברים:

מתי לפנות לעו”ד תאונות דרכים?

פנייה לעורך דין מנוסה בתביעות הקשורות לתאונות דרכים היא חיונית במיוחד אם נפצעתם בתאונה. למרבה הצער, אנשים שמנסים “לייצג את עצמם” בעצמם מול חברת הביטוח, נכשלים ברוב המקרים כישלון חרוץ. אם תבחרו לטפל בתביעה לאחר פציעה בתאונת דרכים בעצמכם, חברת הביטוח תציע לכם מן הסתם לרוב פשרה שתתבטא בסכום מינימלי יחסי רק כדי לסיים עם התביעה בהקדם. כך למשל, חברת הביטוח עשויה להציע לכם “הצעה מהירה” לפיצוי מספר ימים לאחר התאונה, אבל בתקופה זו עדיין אין לכם וודאות מלאה באשר למידת חומרת הפציעה, לפרוגנוזה העתידית או לצורך בטיפול רפואי מתמשך. 

בפועל, חברת הביטוח קרוב לוודאי מקווה לנצל את חוסר הידע הביטוחי והמשפטי שלכם ואת העובדה שאינכם מיוצגים משפטית על ידי עו”ד. במילים אחרות, חברת הביטוח רואה בתביעה שלכם מעין מטרד ותתייחס אליכם לרוב כנפגעי תאונה שאינם מיוצגים על ידי עורכי דין תאונות דרכים אלא כתובעים אשר על פניו אין לכם מושג מקצועי בנושא; אין לכם יכולת לעשות דבר מעבר לדרישת הכסף; אתם לא מכירים את כל שכבות ההתדיינות המשפטית; אתם לא מצוידים בניסיון או בהכשרה הנדרשים לשם ניהול משא ומתן על החשבונות הרפואיים שתגישו, שנובעים מהטיפול בפציעות שנגרמו בתאונת הדרכים; אין לכם משאבים כספיים כדי להשתמש במומחים הטובים ביותר שיש, בהנחה שאתם בכלל יודעים מי הם, כדי להמחיש בבית המשפט את הפיצוי המתאים לפציעות, לנזקים ולהפסדים שנגרמו לכם; ואת כל זה עלול עורך הדין המנוסה של חברת הביטוח לנצל היטב.

מתי לשכור עורך דין לענייני תעבורה?

נהיגה היא חלק משגרת החיים של ישראלים רבים, עם זאת לפעמים הנסיעה היומיומית היא הכול חוץ משגרה. אם קיבלתם דו”ח תנועה, לפעמים, אם תודו באשמה עשויות להיות לכך השלכות קשות. לכן, חשוב להכיר לפחות חלק מהסיבות שבגללן אם קיבלתם דו”ח, עדיף להתייעץ עם עו”ד לענייני תעבורה:

  1. להפחית את הקנס/עונש – עורך דין מנוסה יוכל להפחית או לבטל את הקנס או העונש שקיבלתם.
  2. לדעת את זכויותיכם – עורך הדין יוכל למנוע מכם לעשות או לומר משהו שיפגע במקרה שלכם.
  3. לאתגר או לבטל – עורך הדין יידע אם הראיות הנסיבתיות הושגו באופן לא ראוי, כך שיוכל לנקוט בפעולות מתאימות כדי לבטל את הדו”ח.
  4. להבין היטב את ההליך המשפטי – עורך הדין מכיר את המסמכים שיש להגיש במועד כדי לבטל את דוח התנועה. הגשה שגויה או פספוס של מועד ההגשה עלולים לגרום לביטול תביעתכם.

אגב, מעניין לציין שמחקרים שנערכו בתחום הראו שנהגים שקיבלו קנסות בגין הפרת דיני תעבורה, נוטים לנהוג בצורה בטוחה וזהירה יותר, אז סעו בזהירות ולפי החוק על מנת להימנע מדו”ח מיותר או חלילה תאונה.

חזרה למאמרים

לקבלת ייעוץ מקצועי
ללא התחייבות חייגו 072-3303303

או השאירו פרטים ונחזור אליכם