תאונת עבודה האם כוללת גם נסיעה ברכב פרטי?
3 בפברואר 2021תאונות עבודה מתרחשות מדי יום בישראל ולא תמיד ברור לעובדים האם גם פגיעה בעת נסיעה ברכב הפרטי שלהם נחשבת לתאונת עבודה. באילו מקרים תאונה ברכב פרטי נחשבת לתאונת עבודה? על כך – במאמר הבא.
האם כל פגיעה בעת נסיעה ברכב הפרטי נחשבת לתאונת עבודה?
על פי החוק במדינת ישראל תאונת עבודה היא פגיעה, אירוע לבבי או תאונת דרכים המתרחשת במקום העבודה, בדרך אליו או בחזרה ממנו. בין אם הנסיעה היא ברכב של העבודה או בתחבורה ציבורית ובין אם היא ברכב הפרטי או בהליכה היא תיחשב לתאונת עבודה כל עוד אירעה בדרך לעבודה, בחזרה ממנה ובהפסקה באישור המעביד. למשל, אדם שחוזר מהעבודה ברגל ונפגע בתאונת פגע וברח זוהי תאונת עבודה. רק במקרים שהעובד סטה סטייה משמעותית מהדרך לפעילות שאינה קשורה לעבודה כמו נסיעה לביקור משפחתי, יציאה לבילוי וכד’ והוא נפגע, התאונה תיחשב כתאונת דרכים. מה עושים במקרה של פגיעה בתאונה בדרך או בחזרה מהעבודה? – במידה ונפגעים בתאונת עבודה ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי באמצעות המעביד על מנת לקבל החזר על הטיפול הרפואי ולקבל קצבה חודשית והטבות נוספות. מומלץ לפנות למשרד עורך דין דיני עבודה כדי לקבל ייעוץ על הזכויות המגיעות לנפגעי עבודה.
האם האחריות של המעביד חלה גם על עבירות תנועה?
כאשר מקבלים דוחות חניה , קנסות כספיים או נקודות על מהירות מופרזת, נהיגה תוך שימוש בסמים או שכרות וכד’, בין אם זה בדרך לעבודה ובין אם בחזרה ממנה ברכב הפרטי או ברכב של העבודה, התשלום חל על העובד ולא על המעביד כי הוא זה שעבר את העבירות. יתרה מכך, כשנשלחים במהלך יום העבודה על ידי המעביד ומקבלים דו”ח תנועה, האחריות היא על העובד בלבד. במקרים כאלו יש לפנות לייעוץ של עורך דין תעבורה שיסייע להקל על העונשים או לבטל אותם במידה וחלו טעויות. מתי ניתן לערער על דוחות תנועה? – במידה ודו”ח התנועה אינו קריא, כאשר מקבלים דו”ח בדואר 4 חודשים לאחר שנעשה צילום במצלמה של העבירה, כאשר בדו”ח חסרים פרטים על הראיות, כאשר מקבלים דו”ח על אי ציות לתמרור והתמרור אינו חוקי, כאשר הדו”ח מגיע באיחור בדואר, במידה ועבירת המהירות נעשתה בשל היעדר תמרורי מהירות במקום, במידה ובעל הרכב לא נהג בו ועוד. יוצא מכך, שגם אם העובד נהג ברכב של המעביד וקיבל דו”ח תנועה, המעביד לא יישא בחובת הנקודות או תשלום הדו”ח.
האם נהיגה ברכב של העבודה נחשבת לתאונת עבודה?
הדין הוא אותו דין כמו ברכב פרטי. כאשר עושים שימוש ברכב של העבודה בשעות הפנאי, סופי שבוע ולא בשעות העבודה עם אישור המעסיק ובדרך הביתה או בדרך לעבודה – הפגיעה לא תיחשב כתאונת עבודה, אלא כתאונת דרכים והמעביד לא יישא בנזק.
חזרה למאמרים